Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek


Co je to tedy gotic?
Existuje nějaká daná definice gothic? Oprawdu ji nedokáže nikdo definowat? Tohle není prawda, každý goth dokáže říct co gothic je. Já pro začátek můžu říct co gothic není - Gothic není pesimistický pohled na swět, gotika není samá deprese, gotika není sebeubližowání. Temnota, deprese, nějaká ta romantika... jeden kýč za druhým, žádná originalita, jenom samé kecy o tom, jak je gotika žiwotní styl, ale přitom wětšina lidí ani historii gothic nezná, nezná základní kapely, protože podle nich hudba u gothic není wůbec důležitá. Popřípadě si založí temný blog, nakopírují tam články, co někde našli a přitom mám pocit, že je ani nečetli. Ano, tohle je opravdu smutné a z tohohle pohledu je gothic opravdu smutná. Gothic je naopak o tom brát žiwot jaký je, smířit se s tím, že je sice na dwě wěci, ale že právě w tom, kde lidí widí deprese, goth umí najít něco pozitiwního. Je důležitý pohled na smrt, otewření se, smrt je brána jako jistý konec něčeho, co už možná ztratilo svůj smysl. Ale pořád něco umírá a pořád se rodí něco nowého. Tohle je žiwot, neustálé změny, neustálé bourání starých wěcí a twoření nowých, snad dokonalejších. A hudba? A té už bylo napsáno mnoho. Je to jakási punková monotónnost spojená se scenérií glamu a jistou originalitou industriálu, narozdíl ale od punku gothic rock stavěl předewším na melodii a to bylo první, čím se od punku odloučil, pochodový stálý rytmus, velice výrazné basy, občasné silné kytary a občasné wynechání, wokál, který je hluboký, ale přesto zachází občas i do wýšek, odpoutání se od agresiwity, a předewším přidání kláwes a syntezátorů. Gothici se zajímají o okultní vědy, zajímá je tajemno, rádi chodí na hřbitov, … zkrátka mají rádi všechno, z čeho tzv. "normální" lidé mají strach. Mají rádi depresivní hudbu, depresivní obrazy, jsou to většinou velcí čtenáři - mají rádi také poezii. Většinou čtou "fantasmagorie" nebo horory, nebo různé tajemné příběhy. Samozřejmě milují horory a scifi filmy. Gothic může být arogantní, anebo naopak melancholický. Hodně gothiců trpí endogenními depresemi, to jsou deprese, které nezpůsobují žádné vnější vlivy. Většinou probíhají tak, že jste v "normálu", pak máte skvělou náladu a z té se dostanete na absolutní dno, kdy často přemýšlíte nad sebevraždou, nebo si samy ubližujete, tento stav trvá někdy až týden, to je u každého člověka jiné. Jednu výhodu však tyto deprese nepochybně mají, a to tu, že díky nim dokážete tvořit krásné temné umění, ať už jsou to obrazy, básně, nebo povídky. Někteří lidé si myslí, že gothic poznají podle jeho černého oblečení, to však nemusí být vždy pravda. Myslím si, že ve Vašem okolí je určitě pár lidí, kteří jsou gothic a vy byste to do nich v životě neřekli. Existuje také mnoho falešných gothic, kteří se jednoduše oblečou do černé a každému tvrdí, že jsou goth. Pravý goth to o sobě nepotřebuje říkat, pravý goth to dokazuje. Gothica je temný a hlavně krásný způsob života.

Obrazek

(čerpala jsem z blogu: www.gothiiic-kuniiinek.blog.cz protože se mě zdál velice vístižný )
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

',,.(,,"(.

Zzhy,26. 5. 2020 22:28

IwZl

',,.(,,"(.

Zzhy,26. 5. 2020 22:28

IwZl

',,.(,,"(.

Zzhy,26. 5. 2020 22:28

IwZl

',,.(,,"(.

Zzhy,26. 5. 2020 22:28

IwZl

',,.(,,"(.

Zzhy,26. 5. 2020 22:28

IwZl

w ? wtf ??

,23. 2. 2013 23:29

nejde to psát bez těch podělanejch dvojtejch w ??? to musí každý pako prznit čestinu ? pokud už o něčem píšu, tak nepíšu jak pako !!!!

Super

Feroxalba,18. 8. 2010 16:13

Tak tohle bylo krásně řečeno.. že GOTH to o sobě nemusí říkat že to dokazuje.. moc krásný..

www.evangelist.blog.cz

Evangelista,24. 1. 2009 17:02

Tenhle článek je jedna z největších blbostí co jsem kdy četla...."Hudba, kterou poslouchají, je většinou také depresivní a je to hudba tvrdšího rázu (goth metal, black metal, metal, death metal,….)" To je kurva vtip ??